6. maja 2016 w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO w Warszawie odbył się pokaz kulinarny z cyklu Szef dla Szefów, zorganizowany przez firmę MAKRO Cash & Carry Polska. Potrawy przygotował i zaprezentował szef kuchni restauracji Aruana, Witold Iwański.
Wydarzenie było okazją do pogłębienia wiedzy kulinarnej; poznania nowych technik oraz rozmaitych sposobów przyrządzania potraw bazujących na rybach. Uczestników przywitał szef kuchni Paweł Serafin, który w ostatnim czasie dołączył do zespołu trenerów Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO. Tymczasem pokaz gotowania na żywo poprowadził zdobywca tytułu „Młody Talent” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2014, szef kuchni restauracji Aruana, Witold Iwański.
Pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. podwędzany pstrąg z szalotkowym vinaigrette, macro-sałatą i chrzanem oraz łosoś sous vide z sosem beurre blanc, kawiorem, groszkiem i pomidorami malinowymi. Potrawy zostały przygotowane w oparciu o produkty rybne firmy Graal, będącej partnerem wydarzenia.
W pokazie kulinarnym Szef dla Szefów udział wzięło ponad trzydziestu szefów kuchni.
dostarczył infoWire.pl
Link do strony artykułu: https://uww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/pokaz-kulinarny-z-cyklu-szef-dla-szefow